BURSA / NİLÜFER - Tahtalı İlkokulu

"23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK"

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 104. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz.Tahtalı İlk ve Ortaokulu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladık.

"TAHTALI İLKOKULU VE ORTAOKULU KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI"

Kütüphane Haftası nedeniyle Tahtalı İlkokulu ve Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Kütüphane Haftası Programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.Emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi saygıyla andık ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılını okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutladık.

Ara

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Biriminden İlk Yardım Eğitmeni Meral AKTEPE tarafından okulumuz  öğretmenlerine,öğrencilerine ve velilerimize yönelik İlk Yardım Farkındalık eğitimi verilmiştir. Kendilerinize okulumuz olarak çok teşekkür ederiz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamnda "Atasözleri ve Deyimler" çalışması yapıldı.

"ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 85.ölüm yılında Tahtalı İlk Orta Okulu olarak saygıyla andık.Törende Atatürk şiirleri okundu,Atatürk'ün hayatı ve yaptıkları anlatıldı.

Ekm

"TAHTALI İLK VE ORTAOKULU CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100.YILINI ÇOŞKUYLA KUTLADILAR"

Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının ayrı bir önemi vardı.Çünkü bu yıl yüzüncüyıldı.Her bir Türk için Cumhuriyet'in önemi farklıydı ve yüzüncü yılın vermiş olduğu heyecanla bu Bayramı hep birlikte coşkuyla kutladık.Bayramda şiirler okundu,etkinlikler yapıldı.Bayramımız herkese kutlu olsun.

Ekm

"ÖĞRENCİLERİMİZ YAZAR KAAN ELBİNGİLLE BULUŞTULAR"

Okulumuz öğrencileri Yazar Kaan ELBİNGİL ile buluştular.Okulumuz Öğrencileri Nilüfer Belediyesinin organize ettiği program çerçevesinde "Kardeş Mardeş Deme Bana!" adlı kitabın yazarı Kaan ELBİNGİL ile yazarlar ve kitaplar üzerine sohbet ettiler. Yazar ELBİNGİL öğrencilere kitabını  imzalayarak hediye etti.Sayın yazarımız ELBİNGİL'e katılımlarından dolayı ve bizlere bu imkanı sağlayan Nilüfer  Belediyesine,Bursa Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

4/A Sınıfı öğrencilerimiz "Çikolata Müzesi"ne gezi düzenlediler.4/A Sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte  Çikolata Müzesi'nde  çikolata yapımı çalışmasına katılarak doyasıya eğlendiler.

Haz

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir. Bu amaca yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincinin artırmak amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihinde, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Yapılan etkinliklerde, sağlıklı yaşam davranışlarının önemi vurgulanmakta ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmektedir.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl çevrimiçi kutlanıyor.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak kutlandı.Evlerini,bahçelerini süsleyip güzel kıyafetlerini giyen çocuklar,okudukları şiirler ve şarkılarla Çocuk Bayramını coşkuyla kutladılar.Emeklerinden dolayı öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programına başvuran okulumuz  belge almaya hak kazandı.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan denetimde okulumuz TSE onaylı "Okulum Temiz"  belgesini almaya hak kazandı. Okulumuzun, yüz yüze eğitim öncesi fiziki ortamlarının temizliğini ve güvenirliğini belgelemek üzere istek ve azimle hazırlık yaparak başvuruda bulunduk.

"Okulum Temiz" belgelendirme sürecinde, özverili çalışmalarda bulunan merhum Okul Müdürümüz Yusuf ANKARA'ya Allah'tan rahmet diliyoruz...

23 NİSAN,

Bu ülkede her çocuğun üzerine, doğar doğmaz iliştirilmiş ve oradan asla alınamayacak bağımsızlık hediyesidir.